Vind je het moeilijk om een realistische prijs te plakken op je woning?

Je bent niet alleen.
De juiste prijs is essentieel voor een succesvolle verkoop.


Een te lage prijs zal je een overvloed aan interesse opleveren van kandidaten.

Maar je laat geld op tafel liggen. Veel geld. Met een te laag geprijsde woning laat je makkelijk €15.000 tot €75.000 liggen.

Een te hoge prijs…

Mensen zeggen vaak dat ze “eerst aan deze prijs zullen proberen, want ze kunnen nog altijd verlagen”.

Als gevolg zijn er weinig geïnteresseerden. Bij een te hoge prijs zullen er geen biedingen zijn van andere mensen, waardoor bezoekers niet snel geneigd zijn zelf het maximale te bieden.

Als je uiteindelijk toch je prijs moet verlagen, krijgen de mensen het signaal dat de initiële vraagprijs onrealistisch was.

Kandidaat-kopers speculeren vaak of er nog een prijsverlaging in zit of dat er zwaar onderhandeld kan worden. In plaats dat de koper vragende partij is, is de verkoper dit nu.

De kans is reëel dat je nog eens onder de nieuwe vraagprijs moet verkopen.

Wat mag je verwachten?

  • Gedetailleerd schattingsverslag met een realistische prijs voor je eigendom.
  • Haarfijne foutmarge door jaren ervaring in professionele waardebepalingen.
  • Het advies dat je nodig hebt voor een vlotte en zorgeloze verkoop.
Schatting aanvragen

"Ik heb mijn gratis schatting aangevraagd, wat nu?"

  1. Wij nemen contact met je op en prikken een datum vast voor een afspraak.
  2. Eén van onze vastgoedexperts komt bij je langs en noteert alle kenmerken van jouw eigendom.
  3. Wij verwerken alle parameters in een gestaafde waardebepaling met ons gespecialiseerd schattingsprogramma, daarnaast doorlopen we het dossier met onze collega's op kantoor.
  4. Ontvang een gedetailleerd schattingsverslag met een realistische prijs voor je eigendom, het advies dat je nodig hebt en hulp op weg naar een vlotte en zorgeloze verkoop.
  5. Besluit geheel vrijblijvend of je je door ons verder laat begeleiden in het verkoopproces. Je betaalt geen kosten als je iets anders besluit.
Schatting aanvragen

Maak een online simulatie.

Heb je liever een snelle indicatie? 
In enkele minuten kan je online een schatting aanvragen via onze schatting simulatie. 
Je ontvangt meteen een kort verslag in uw mailbox.
Online simulatie

Wat zeggen onze klanten?

Trui Dendievel

Correcte, realistische schatting gekregen van Kevin. Na amper 10 dagen werd onze woning verkocht door Frank. Papieren werden vlot in orde gebracht, duidelijke en open communicatie. Heel tevreden, dankjewel!!!

Caroline Hoste

Huis verkocht in 5 dagen aan de vraagprijs dank zij een juiste schatting. Bedankt!

Bart C.

Zeer tevreden over de verkoop van mijn woning. Alles begon met een vlot en aangenaam contact met correcte waardebepaling van de woning. De duidelijke afspraken gaven met een goed voorgevoel en na 10 dagen kon de verkoop dan ook succesvol afgesloten worden.

Nadine Soigne

Mijn pand heb ik via M Vastgoed te koop gesteld en via hun medewerker Wilfried werd alles opgestart. Heel spontaan, professioneel, zonder veel tierlantijntjes recht voor de raap, waar het op staat; de waardebepaling. Cfr. de realiteit, flexibiliteit besproken tegenover potentiële kopers inzake aanvaardbaar bod. Wilfried werkt hierbij snel en correct en dit beviel me. Na enkele weken werd mijn pand succesvol verkocht. Bedankt Wilfried voor de samenwerking

Heb je nog vragen?
Misschien staat hier het antwoord.

Is deze schatting voor alle soorten eigendommen?

Jazeker! Wij voeren wekelijks schattingen uit voor voor alle soorten eigendommen: zowel te renoveren als instapklaar en luxe, maar ook nieuwbouw, huizen, appartementen, kantoren, winkelruimtes, gronden, studio’s, studentenkoten en alles ertussenin.

Waarom een schatting van M Vastgoed?

Met jaarlijks 400 transacties hebben wij alle ervaring in huis om jouw eigendom naar waarde te schatten. We helpen je bovendien vrijblijvend op weg. Je bent altijd vrij om je eigendom te verkopen zonder ons. Het is onze plicht als makelaars om iedereen in de eerste plaats te informeren en te adviseren waar nodig.

Hoe nauwkeurig is het resultaat?

Om de waarde van een eigendom te berekenen, worden meer dan 450 gegevensbronnen gebruikt. We houden rekening met alle aspecten: de buurt, de oppervlakte, het al dan niet aanwezig zijn van een tuin, de toegang tot snelwegen, de algemene staat, etc. Samen zorgt dit voor een haarfijne foutmarge. Uiteraard is ons resultaat pas helemaal correct als we persoonlijk de woning kunnen komen bezichtigen. Maak dus best een afspraak, zelfs al deed u eerst een online simulatie.

Ik heb nog steeds vragen…

Geef ons gerust een seintje op 
+32 56 19 01 00 of mail ons naar info@mvastgoed.be.
We helpen je graag verder.

Is een vrijblijvende waardebepaling van M Vastgoed echt gratis?

Ja, we geven je maar al te graag het advies dat je nodig hebt en helpen je op weg naar een vlotte en zorgeloze verkoop. Het is immers één van de belangrijkste beslissingen in je leven.

Benieuwd om de marktwaarde van je woning te kennen?

Schatting aanvragen

Download ons gratis e-book
35 tips om je woning te verkopen aan de beste prijs.

Denk je eraan om binnenkort je woning te verkopen?

Ben je nog niet helemaal zeker of je dit zelf wil doen of via een makelaar? Onze vastgoedexperts verzamelden voor jou 35 belangrijke tips voor het beste resultaat! 
Download de 35 tips