Terug naar overzicht

Welke meerwaarde heeft een EPC deskundige?

13 december 2022

Wat is een EPC deskundige?

Arno is onze in-house energiedeskundige type A, gespecialiseerd in energieprestatiecertificering (EPC). Met het EPC-systeem beoordelen we de energie-efficiëntie van woningen, gebouwen en andere constructies. In België is het een vereiste dat alle woningen en gebouwen een EPC-certificaat hebben om te voldoen aan de energie-efficiëntienormen. Arno staat klaar om u te helpen!

Wat is het EPC nu juist?

Het EPC informeert mogelijke kopers of huurders dus vooraf over de energiezuinigheid van de woning. Op de EPC’s staat een label van A+ (uitstekend) tot F (zeer slecht). Het EPC geeft ook tips en aanbevelingen om het label van uw woning of appartement te verbeteren. Er wordt ook een kostenraming meegegeven van de aanbevelingen.

Wat doet een EPC deskundige?

Een EPC deskundige beoordeelt de energieprestatie van een woning of gebouw door middel van een uitgebreide inspectie. De meerwaarde van een in house EPC deskundige is dat ze heel snel kunnen schakelen voor het opmaken van uw EPC.

Ze kunnen u als eigenaar of potentiële koper ook bijstaan met vragen of adviseren bij energie verbeterende renovaties en oplossingen.

Hebt u al een EPC?

Vanaf dit jaar moet bij verkoop het EPC voor een bestaande woning zijn opgemaakt in 2019 of later.
Het EPC moet geldig zijn van het moment dat uw eigendom te koop komt te staan tot en met de datum van het verlijden van de notariële akte of de ondertekening van de huurovereenkomst.


Heb je een vraag voor Arno? Contacteer ons! 
We helpen u met plezier.

Contact

Gerelateerde artikelen