Terug naar overzicht

De Spaanse droom naleven

Waarom zou je een woning in Spanje willen kopen? De vraag zou zou eigenlijk moeten zijn ‘waarom zou je niet’?! Hier zijn tien redenen om je paspoort te pakken en binnen een mum van tijd afscheid te nemen van dit miezerige weer in België.

Geweldig eten

Tapas, paella, chorizo, pisto, patatas bravas, croquetas... Er komt geen einde aan de culinaire wonderen van deze mediterrane natie?
M VASTGOED - HEULE

Zonneschijn

Er is een reden dat ze het over het zonnige Spanje hebben. De mediterrane kust van het land geniet elk jaar van meer dan 300 dagen zon.
Zonneschijn heeft een positieve invloed op ons lichaam en geest door de productie van vitamine D, serotonine en energie te stimuleren, onze slaap te verbeteren en stress te verminderen!

Alfresco lifestyle

Met al die zonneschijn is het geen verrassing dat veel van het leven in Spanje zich buiten afspeelt. Een verfrissende duik, een tapas eten op een terras of het maken van een wandeling langs de kust? De aangename temperaturen zijn het hele jaar rond ideaal voor buitenactiviteiten.

M VASTGOED - HEULE

Kosten levensonderhoud

Spanje wordt vaak beschouwd als een van de meest betaalbare landen in Europa om in te wonen. Dit betekent dat de kosten van levensonderhoud, zoals voedsel en vervoer, over het algemeen lager zijn dan in veel andere Europese landen. Dit maakt het voor mensen die in Spanje wonen dan ook gemakkelijker om te genieten van de beste dingen in het leven! Zie reden 1 ??

M VASTGOED - HEULE

Geweldige wijn

Er zijn 2,9 miljoen hectare aan wijngaarden in Spanje, dus als je van een glas Rioja, Tempranillo of Albariño houdt, word je hier heel blij.

Fiestas!

Als iemand weet hoe ze moeten feesten, dan zijn het wel de Spanjaarden!

De Spanjaarden staan bekend om hun liefde voor feesten en vieringen. Er zijn het hele jaar door festivals en feesten in het hele land, waarbij elke regio en stad zijn eigen unieke tradities en vieringen heeft. Van de beroemde stierenrennen in Pamplona tot de Fallas-vieringen in Valencia en de Semana Santa-processies in Andalusië, er is voor elk wat wils.

M VASTGOED - HEULE

Veel van deze feesten zijn gekoppeld aan religieuze vieringen en hebben een lange geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. Deze vieringen bieden niet alleen de gelegenheid om te feesten en te genieten van het Spaanse erfgoed, maar ook om de lokale bevolking en cultuur beter te leren kennen.

Het levendige en feestelijke karakter van de Spanjaarden een geweldige culturele ervaring voor iedereen die op zoek is naar een beetje plezier en opwinding in hun leven.

Koop vandaag al je huis in Spanje met M Casa

Gezondheidszorg

Je bent in goede handen! Spanje staat bekend om zijn uitstekende gezondheidszorgsysteem, dat voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is. Het land heeft zowel openbare als particuliere gezondheidszorg, met moderne faciliteiten en hoogopgeleide medische professionals. Veel ziekenhuizen en klinieken in Spanje hebben de nieuwste medische apparatuur en technologieën, en er zijn ook gespecialiseerde centra voor bepaalde aandoeningen en behandelingen.

Openbaar vervoer

Spanje heeft een uitgebreid en efficiënt openbaar vervoersnetwerk, dat het gemakkelijk maakt om door het hele land te reizen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder bussen, treinen, metro's en trams, die allemaal frequent en betrouwbaar zijn. Het openbaar vervoer in Spanje is ook betaalbaar, vooral als je het vergelijkt met de kosten van een auto of taxi. Bovendien zijn er verschillende kortingen beschikbaar voor studenten, senioren en gezinnen, waardoor reizen met het openbaar vervoer nog toegankelijker wordt. Het openbaar vervoer in Spanje is goed ontwikkeld voor reizen tussen steden en regio's. Er zijn hogesnelheidstreinen, zoals de AVE, die het mogelijk maken om in korte tijd grote afstanden af te leggen, en er zijn ook langeafstandsbussen beschikbaar.

Siestas

Ja, het kan een beetje vreemd aanvoelen om ermee te beginnen, maar als je er eenmaal aan bent gewend om op het heetst van de dag rustig aan te doen en in de avond later opblijft, zul je het echt geweldig vinden. Koop nu je droomhuis in Spanje!

M VASTGOED - HEULE

Prachtige stranden

Met meer dan 8.000 km aan kustlijn vind je, van privé baaien tot surfspots en gezinsvriendelijke stranden, gegarandeerd tientallen stranden die bij jou passen.

Kortom er zijn genoeg redenen om jouw Spaanse droom na te leven! Maar hoe begin je eraan? Hoe verloopt de procedure in Spanje? Is het allemaal legaal en veilig? M Casa neemt deze taken van u over. Lees hier meer over onze service: 

M Casa
M VASTGOED - HEULE

Gerelateerde artikelen