Terug naar overzicht

De energiecrisis: (ver)kopen of toch renoveren?

29 november 2022
“Never waste a good crisis”. Het zijn legendarische woorden van Winston Churchill die keer op keer zeer goede raad blijken te zijn. Ook de huidige energiecrisis zorgt er voor dat mensen gaan nadenken over hun manier van leven. Specifieker nog: hun manier van wonen. De stijging in vraag naar zonnepanelen, warmtepompen, laadstations voor elektrische wagens en isolatie is werkelijk ongezien. Maar wat als je net van plan was om te (ver)kopen? M Vastgoed zet speciaal voor jullie alle mogelijkheden op een rijtje.
 

Wat je moet weten wanneer je van plan bent om te verkopen.

Was je van plan om te verkopen, maar ben je bang dat je woning (veel) waarde verloren is door de enorme aandacht voor energiezuinigheid? Heb je schrik dat er weinig interesse zal zijn? Geen paniek, want M Renovatie heeft de perfecte oplossing. Met onze online renovatiesimulatie kunnen potentiële kopers immers al een inschatting van de verbouwkosten maken. We hebben sinds kort ook een aangepaste upgrade wat betreft energiezuinige investeringen. Op die manier wordt er geen oud huis verkocht, maar wel een renovatieproject dat garantie biedt op toekomstperspectief voor de kopers. Die hebben meteen zicht op de totaalprijs van hun nieuwe woonst en jij krijgt een correcte prijs voor jouw huis omdat het potentieel van aan de start in the picture wordt gezet.
 
M VASTGOED - HEULE
Is de koper na aankoop effectief op zoek naar een betrouwbare aannemer voor het renovatieproject? Onze renovatie partners begeleiden vrijblijvend vanaf het aankoopproces tot volledige afwerking. Zo weet de koper vooraf perfect waaraan hij toe is.

Wat je moet weten wanneer je van plan bent om te kopen

Ben je van plan om binnenkort een huis te kopen, maar ben je bezorgd over de invloed van de huidige tijdsgeest? Dat is begrijpelijk, want de rentes stijgen en iedereen voelt de gevolgen van de energiecrisis in zijn of haar portefeuille. Maar er is ook goed nieuws! Door die oplopende rentetarieven is de vraag met ruim 20% gedaald. Daardoor is er dus minder concurrentie én zullen de minder energiezuinige huizen dalen in waarde. Dat kan wel eens interessant worden, zeker in combinatie met de beschikbare VerbouwPremie en renteloze leningen.
Laat je wel zeker op voorhand informeren, want vanaf 1 januari 2023 geldt voor iedereen een renovatieverplichting waardoor je binnen de 5 jaar na aankoop de energiescore op D moet krijgen. Kijk daarom zeker eens in het aanbod van M Vastgoed, want bij onze renovatieprojecten ligt er vaak al een heleboel informatie klaar over de kostprijs en impact van de vereiste verbouwingen. Bovendien kan je dan begeleid worden door onze renovatiepartners of een van onze energiedeskundigen type A.
 

Is mijn huis renoveren wel de moeite waard?

Wil je nu nog je woning niet verkopen, maar wil je net zoals velen onder ons proactief denken en handelen? Dat kunnen wij uiteraard alleen maar aanmoedigen. Zo zal je op korte termijn besparen op jouw energiefactuur en op lange termijn stuw je de waarde van je huis omhoog. Maar wat pak je nu best het eerst aan? Je zou kunnen kijken naar het advies op het EPC-attest van je woning, maar dan val je gegarandeerd van je stoel door de onrealistische, torenhoge prijzen. We raden aan om hiervoor specifieke offertes op te vragen bij gespecialiseerde aannemers en eventueel aan te kloppen bij een renovatiebegeleider.

M VASTGOED - HEULE

Slaat de onzekerheid doorheen dit hele proces toch toe en twijfel je alsnog over verkopen of toch beter renoveren? Aarzel dan zeker niet om advies in te winnen bij het team van M Vastgoed, iedere woning is uiteraard een andere situatie! Contacteer ons vrijblijvend voor een persoonlijk adviesgesprek. We helpen je met veel plezier verder.

 

Ik wil een adviesgesprek

Gerelateerde artikelen