Terug naar overzicht

Hoe uw tuin/gazon perfect klaarstomen voor de verkoop?

1 maart 2024
De tuin is niet alleen een verlengstuk van uw huis, maar ook een cruciale factor bij het verkopen ervan. Een prachtig ingerichte tuin kan de aantrekkingskracht van uw woning aanzienlijk vergroten en potentiële kopers aanspreken. Maar hoe transformeert u uw buitenruimte tot een ware oase die klaar is om indruk te maken en een lentegevoel geeft aan de potentiële kopers? Ontdek de factoren die u hierbij kunnen helpen en lees zeker deze blog waarin we u tips willen geven die niet alleen uw tuin transformeren tot een paradijselijke omgeving, maar ook de waarde van uw huis kunnen verhogen.

Een netjes onderhouden gazon

Een wow-effect creëren bij de bezoekers, dat is het uiteindelijke doel dat u steeds in gedachten moet houden. Zorg ervoor dat je tuin er piekfijn uitziet door het gras kort te maaien, onkruid te wieden en zorg er ook steeds voor dat alle rondslingerende voorwerpen, ook op misschien op het eerste zicht onzichtbare plaatsen, netjes opgeborgen zijn. Dit zorgt er al voor dat uw tuin groter lijkt en de potentiële kopers een eerste aangename indruk ervaren.

Kleine klusjes, grote impact

Los kleine problemen zoals lekkende kranen, kapotte tegels en beschadigde omheiningen op. Een goed onderhouden tuinhuis, een ononderbroken omheining, een proper en geboend terras en een verzorgde gevel dragen bij aan de gezelligheid van je tuin. Vlak voor het bezoekmoment is het aangeraden om nog eens grondig te reinigen want een nette indruk kan de verkoop alleen maar ten goede komen! Ervoor zorgen dat er niks kapot is, is dus niet voldoende.

Geef de bezoekers een 'holidayfeeling'

Met een stijlvolle lounge creëert u een gezellige buitenruimte om te ontspannen en te genieten, want geef toe Kies uit diverse stijlen en kleuren die aansluiten bij uw persoonlijke smaak en de sfeer van de tuin. Ook al is het op het moment van de bezoeken niet zonnig, presenteer toch zeker de ligstoelen en de parasol. Zorg er dan wel weer voor dat de tuin niet volledig vol staat en dat er nog veel vrije ruimte is.
M VASTGOED - HEULE

Bloemenpracht voor extra overtuigingskracht!

Breng je tuin tot leven met kleurrijke bloemen en planten die passen bij het seizoen en de stijl van je tuin. Ontdek de impact van verschillende kleuren en kies wat het beste bij jou en je tuin past. Toets ook zeker af dat de geplante bloemen en struiken niet in contrast staan met het interieur van uw woning. Een charmante en zeer idyllische tuin past namelijk minder bij een strakke en moderne woning dan bij een landelijke woonst.
M VASTGOED - HEULE

Dé afwerking

Maak uw tuin compleet met de juiste accessoires zoals designspeakers, gezellige sfeerverlichting en comfortabele extra's zoals voetenbankjes, een vuurkorf en een hangstoel. Creëer zo het terras/ de tuin van uw dromen en maak indruk op potentiële kopers! Overdrijf wel niet met deze afwerkingsobjecten zodat er geen omgekeerd effect bekomen wordt bij de kandidaat-kopers.

Match de tuinstijl met de interieurstijl

Laat de stijl van uw terrasmeubelen aansluiten bij de stijl van uw binnenhuisinterieur en de vorm van uw woonst. Houten meubelen met warme, natuurlijke tinten passen perfect bij een klassieke of landelijke uitstraling, terwijl contrasterende kleuren voor dynamiek zorgen en eerder passen bij een moderne woning.
Voor planten geldt eenzelfde redenering die reeds werd besproken onder de vierde tussentitel.

Heeft u deze tips toegepast en wenst u uw woning te verkopen, twijfel dan niet en neem contact op met ons. Wij helpen u graag verder.
Contact

Gerelateerde artikelen