Terug naar overzicht

De voordelen van het werken met een vastgoedmakelaar

22 februari 2024
Bij het overwegen van het verkopen van de gezinswoning rijst al snel de vraag: schakelen we een makelaar in of regelen we alles zelf? In het tijdperk van talloze (online) mogelijkheden om zelf een woning te verkopen, is deze keuze relevanter dan ooit. Echter, het inschakelen van een makelaar brengt diverse voordelen met zich mee, waarvan een zestal hieronder verder uitgeschreven in deze blog. Van een realistische kijk op de markt tot professionele bezichtigingen en uitgebreide promotie op verscheidene manieren, dit artikel belicht de meerwaarde van een makelaar op elk stadium van het proces. Ontdek hoe een makelaar niet alleen tijd en moeite bespaart, maar ook waardevolle expertise inbrengt voor een succesvolle transactie.

Realistische en onpartijdige kijk op de zaken

Een makelaar biedt een professionele kijk op de verkoop, waarbij emotie en ratio gescheiden worden. Door dagelijkse ervaring kan de makelaar u helpen geld te besparen en advies geven op basis van objectieve beoordeling. Een huis verkopen is voor de meeste mensen niet iets dat geregeld gebeurd waardoor de vereiste kennis ontbreekt.

Professionele bezichtigingen met aandacht voor relevante zaken

Bespaar tijd en moeite doordat de makelaar verantwoordelijk is voor bezichtigingen, beter bekend als Mpreview bij ons. U weet namelijk nooit op voorhand of een woning snel zal verkocht zijn of niet. Indien een woning een tijdje te koop staat, gebeuren de bezoeken niet meer allemaal op hetzelfde moment waardoor u op regelmatige basis naar de woning dient te gaan. Natuurlijk staat de makelaar in voor de goede afsluit van de woning.

Snel op de hoogte van nieuwe huizen/appartementen te koop

Doordat u nauw samenwerkt met de vastgoedmakelaar en regelmatig belt of mailt, wordt u ook als een van de eersten op de hoogte gebracht van het nieuwe aanbod van panden. Hierdoor kan u, als u effectief op zoek bent naar een nieuwe woonst, heel wat voordeel ervaren want zoals u wellicht weet zijn populaire panden meestal direct verkocht.

Onderhandelen over de prijs

Een kwaliteit van makelaars is dat ze ervaren onderhandelaars zijn en zij kunnen u dus helpen de beste verkoopprijs vast te stellen. Ze kunnen ook inzicht geven in eventuele verbouwingskosten en mogelijke gebreken van een woning. Wij hebben ervaring met renovatiepanden en hier een concept rond genaamd Mrenovatie

Opstellen van verkoopovereenkomst en communicatie met notarissen

De verkoopovereenkomst wordt ook door Mvastgoed opgesteld. Op deze manier bespaart u tijd en hoeft u zich niet bezig te houden met deze juridische documenten. Vervolgens keurt uw notaris de verkoopovereenkomst goed en kan er overgegaan worden tot ondertekening. Dit heeft als gevolg dat de verkoopovereenkomst door zowel de makelaar als de notaris nagelezen is en de kans dat belangrijke zaken vergeten zijn tot een minimum beperkt is.
M VASTGOED - HEULE

Professionele publiciteit zowel online als in het straatbeeld

Met een makelaar wordt uw woning maximaal gepromoot via diverse kanalen, waaronder websites en sociale media. Professionele foto's, aantrekkelijke teksten en extra promotiemogelijkheden dragen bij aan een succesvolle verkoop. Bovendien wordt uw pand ook in het straatbeeld gepromoot door de makelaarsborden die toch wel de aandacht trekken van vele voorbijgangers en automobilisten. 
M VASTGOED - HEULE
Hoewel u zelf verkopen nog altijd kan overwegen, biedt een makelaar aanzienlijke voordelen zoals ondersteuning, efficiënte bezichtigingen, vroegtijdige kennis van nieuw aanbod en enorme promotie. 

Mvastgoed staat altijd klaar voor een vrijblijvende schatting bij u in de buurt.
Wenst u meer informatie? Neem gerust contact op via het telefoonnummer 056 190 100.

Gerelateerde artikelen