Terug naar overzicht

7 tips voor een vakantiegevoel in eigen tuin.

25 maart 2022

1. Pimp je terras

Een beetje groen, wat kleur en sfeerverlichting kunnen wonderen doen. Maak je terras extra levendig met enkele leuke bloempotten of creëer een verticale bloementuin met kant-en-klare plantenzakken. Combineer dit met een betoverende, outdoor lichtslinger en het is alsof jouw terras rechtstreeks uit een magazine komt. De combo zorgt ervoor dat je overdag kan genieten van extra kleur en wanneer de zon onder gaat, waan je jezelf op een camping in het zuiden van Frankrijk. Oh la la la, c’est magnifique!
 

2. Happy in de hangmat

Hebben jullie na twee coronazomers in eigen land ook de staycation-kriebels stevig te pakken? Dan is een hangmat eigenlijk onmisbaar om een zonnige namiddag in door te brengen. Favoriete boek(je) in de hand? Check! Verfrissende cocktail mee? Check! Zomers achtergrondmuziekje? Check! Volledig tot rust komen? Check, check, check!
M VASTGOED - HEULE

3. Gezellig buiten eten

Wat op reis meestal de logica zelve is, blijkt voor veel mensen thuis geen evidentie. Nochtans kan deze kleine moeite een wereld van verschil maken. Effectief de tijd nemen om buiten te eten terwijl je geniet van de avondzon op je smoel, is vaak al genoeg om even de pauzeknop in te duwen. Laat het smaken!

4. Barbec-you, barbec-me, barbec-everybody!

Tip 3, maar dan next level shit. Prop je koelkast vol drank, nodig vrienden en familie uit en vooral: laat ze zelf een (pasta)salade en hun vlees(vervanger) meebrengen. Jij staat immers al in voor de ontvangst en de organisatie. Bovendien kiest iedereen op die manier zelf wat hij of zij op de rooster wil leggen. Let the grillin’ begin!

5. Schaf een lounge aan (of maak er zelf eentje)

Soms mag het wat meer zijn dan een tuintafel en wat stoelen. Een lounge is in dat geval ideaal om heerlijk in neer te ploffen en volk te ontvangen op de meest knusse manier. Liggen, zitten, een koffietje of een aperitief: in een lounge lukt het allemaal. Laat je bankrekening op dit moment geen al te zotte aankopen toe? Dan vind je op het wereldwijde web ongetwijfeld een tutorial om zelf een exemplaar in elkaar te knutselen met oude paletten en een hoop kussens.
M VASTGOED - HEULE
Ben jij ook stiekem jaloers wanneer je Wim Lybaert ziet opleven bij zijn eigen gekweekte groentjes? Probeer dan deze lente en zomer zelf eens een mini-moestuin te onderhouden. Tip: hou het in het begin eerder beperkt om niet meteen ontmoedigd te geraken. Bovendien brengt zo’n praktische moestuinbak nog wat extra leven en groen op je terras. Maar eerlijk is eerlijk: je doet het toch vooral om tijdens die barbecue met de buren te kunnen stoefen dat de radijsjes, rucola en kerstomaatjes zelf geteeld zijn.

7. Camping ‘La Casa’

Kamperen in eigen tuin is niet alleen leuk, het kan af en toe ook gewoon zeer handig zijn. Op zwoele zomernachten tijdens een hittegolf bijvoorbeeld. Niets leuker dan op dat moment een briesje door je tent te voelen waaien. De enige vereiste om na die deugddoende verkoeling niet kreupel uit je tent te strompelen, is een deftige matras. Een gewaarschuwd man telt voor twee!
 
Droom jij ook van een huis met een zalige tuin om bij weg te dromen? Bekijk dan zeker eens deze pareltjes bij M vastgoed!

 

Woningen met tuin

Gerelateerde artikelen