Terug naar overzicht

Een professionele schatting is niet zomaar giswerk, hoe verloopt dit juist?

12 januari 2022
Een schatting of waardebepaling is het bepalen van de verwachte verkoopprijs/waarde voor uw pand. Een professionele schatting is cruciaal om het maximale uit uw woning te halen en een vlotte verkoop te garanderen. Bij M Vastgoed bieden we deze service volledig gratis aan. We houden eerst en vooral rekening met perceelgrootte, bewoonbare oppervlakte, soort bebouwing, aantal slaapkamers en badkamers, bouwjaar, de kwaliteit van recente renovaties, gebruikte materialen, EPC score, aanwezigheid van parkeergelegenheid of garage, de afwerkingsgraad of de eigenheid van het pand, enz.
M VASTGOED - HEULE
Om de nauwkeurigheid van schatting te garanderen combineren we onze eigen jarenlange expertise met een complex systeem dat gebruik maakt van openbaar beschikbare informatie over huizen (en hun buurt). Hiermee vergelijken we de gemiddelde verkoopprijzen van soortgelijke verkochte woningen in uw buurt, de ligging en de prijs per vierkante meter bouwgrond.
 
Uiteraard hangt de prijs ook vaak af van nog vele andere zaken:
  • Renovatie potentieel als de woning nog moet gerenoveerd worden.
  • De woning heeft speciale karakteristieken, bijvoorbeeld unieke architecturale kwaliteiten, zwembad of sauna, een prachtige tuin.
  • De snelheid van verkoop in de buurt van soortgelijke woningen.
  • De gangbare huurprijzen in de regio.
De mobiscore of afstand van het pand tot de autostrade, centrumsteden, scholen, openbaar vervoer, supermarkten, bakkers, slagers, horeca, medische locaties, enz.
We doen daarnaast ook een studie naar de demografische statistieken van de inwoners in een straal rond uw pand. We verzamelen onder andere gegevens over het gemiddeld  inkomen, gemiddelde leeftijd, aantal gezinnen, werkloosheidsgraad, culturele diversiteit, enz.
Iedere woning is uiteraard uniek, het bepalen van de juiste verkoopprijs is dus geen exacte wetenschap die afhangt van enkele objectieve waarden. Daarom is onze gebundelde +50 jaar ervaring van de M Vastgoed makelaars een doorslaggevende factor.
We verzamelen alle informatie voor u in een uitgebreid en duidelijk verslag met onze uiteindelijke inschatting van de verkoopprijs. Deze is gratis en geheel vrijblijvend.

Een professionele schatting kan je GRATIS aanvragen via onderstaande link.

 
Gratis schatting aanvragen

Gerelateerde artikelen